אמפנדס
אמפנדס חמימות באל גאוצ'ו

המאפה הכי מפורסם בדרום אמריקה - אמפנדס. לכל מדינה מתכון למילוי ייחודי לה. חלקן מטגנות, חלקן אופות אבל תמיד-תמיד זה טעים!

הנה הגרסה של מסעדות אל גאוצ'ו לאמפנדס במילויים שונים.

במסעדות אל גאוצ'ו האמפנדס מוגשות מטוגנות , אולם ניתן גם לאפות אותן בתנור.

תהנו.



**************************************************

מתכון : בצק לאמפנדס לטיגון או לאפיה


חומרי גלם:ממלאים את בצק האמפנדה במסעדות אל גאוצו

3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
160 מ"ל מים
1 כפית מלח (7 גרם)
1 כף סוכר (15 גרם)
    

אופן הכנה:
  1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק
  2. מעצבים לצורת נחש
  3. מחלקים לכדורים (כ-40 גרם ליחידה)
  4. מרדדים כל כדור לבצק דק (חשוב מאד לרדד דק)
  5. ממלאים במלית הרצויה כל בצק
  6. מקפלים ומהדקים את הקצוות
  7. מטגנים בשמן בחום בינוני כ 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב

 

  *********************************************************

מתכונים למילויים שונים של אמפנדס





מתכון למלית אמפנדס בשר

אמפנדס הדגל!   המנה הכי פופלארית והכי מוזמנת במסעדות אל גאוצ'ו
אפשר לשדרג את הבשר במילוי ולקבל תוצאות מדהימות

המתכון לכ-400 גרם מלית, לפי 25 גרם למנה (1.5 כף ליחידה) סה"כ 15 יחידות.

חומרי גלם :

  • 300 גרם בשר טחון גס 15% שומן
  • 300 גרם בצל לבן קצוץ דק
  • 50 גרם בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קורט שטה גרוס
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות
  • 70 גרם זיתים ירוקים מגולענים ( כ – 15 יחידות בערך )

 

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מתבלים במעט מלח, שטה גרוס ואורגנו
  3. מוסיפים את הבצל הירוק והבשר
  4. מתבלים,מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות
  5. מקררים ומוסיפים את הביצה והזיתים [למניעת ריחות לא נעימים] - זית אחד לכל יחידה של בצק 

 

מתכון מלית אמפנדס תירס

אמפנדה צימחונית - פופלארית מאד במסעדות אל גאוצ'ו
ניתן להכינה גם בגרסה חלבית עם שמנת וחלב
אך גם ניתן להכינה כפרווה.

חומרי גלם :

  • 2 כפות שמן קנולהאמפנדס באלגאוצ'ו
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1/4 יחידה פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסא תירס משומר
  • קורט מלח ,פלפל לבן, אגוז מוסקט, מרק עוף
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס שמנת צמחית / חלב  


אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן מטגנים קודם את הבצל עד להשחמה ואז להוסיף את הגזר ופלפל האדום לטיגון.
  2. מסננים את התירס ומוסיפים אותו לטיגון.
  3. מוסיפים את הקמח והתבלינים וממשיכים לטגן עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
  4. אם המילוי סמיך מידי יש להוסיף נוזלים שמנת צמחית / חלב לפי הצורך.

 



מתכון למלית אמפנדס פטריות

זוהי אחת ממנות הפרווה המוזמנות ביותר במסעדות אל גאוצ'ו
נהדרת לאירוח של אורחים בארוחה חלבית או פרווה.


חומרי גלם:
 

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 ענף סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר קטן מגורד
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתוש טרי
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ גסאמפנדס בקייטרינג אל גאוצו

 

אופן הכנה:

  • מטגנים הירקות עד להשחמה
  • מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
  • מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות
  • מתבלים במלח ופלפל לבן,מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה.
  • מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.



מתכון למלית  אמפנדס פרגית

אמפנדה חדשה מבית היוצר של מסעדות אל גאוצ'ו - מומלצת!

חומרי גלם:

 

  • 300 גרם בשר עוף חתוך לקוביות קטנותאמפנדס בשר באלגאוצו
  • 300 גרם בצל לבן קצוץ דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט שטה גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק


אופן הכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל להשחמה
  2. מטבלים במלח ובפלפל
  3. מוסיפים את והעוף
  4. מטגנים עד להשחמה של העוף
  5. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים
  6. מצננים היטב


למתכונים נוספים

                                                                                        
                                              
  * יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר.