אל גאוצ'ו - מתכון החודש: מעדן שקדי עגל בנוסח כפרי

מעדן שקדי עגל בנוסח כפרי

 למרות מה שנהוג לחשוב...שקדי העגל  מכילים פחות מ10% שומן !

רבים מאלו שטועמים שקדי עגל נשארים עם ההרגשה שאכלו סוג של שומן בקר...
וזאת בשל העובדה שהמרקם של שקדי העגל הוא מרקם שומני אשר מצריך "סגירה" טובה
ואיכויתית על גריל פחמים חמים ואיטי,כדי להעשיר את טעמיו.
שקדי עגל מכילים פחות מ10% שומן ולכן אפשר מעתה גם להנות כפליים ממעדן זה אשר מופיע
במאכלי עדות ועמים שונים ומשונים וכל עדה נותנת לו את הפרשנות שלה.

"שקדי עגל" מגיעים אלינו לצלחת משני איברים של העגל : השקדים והלבלב
כן,כן חלק גדול מהשקדים המשווקים הם דווקא הלבלב של העגל וטעמו ומרקמו
זהים לשקדים האמיתיים של הפרה.
כמובן שעובדה זו מוזילה מאד את מחיר ה"שקדים" ועוזרת להיצע כל השנה.

שקדי עגל

למי שמתעצל .....ניתן לצרוב את השקדים על גריל פחמים חמים [גחלים לוחשות בלבד]
במשך כשעה ארוכה ואח"כ לטפטף לימון טרי מעל לפני ההגשה
למי שרוצה להשקיע הנה מתכון בנוסח כפרי שחיבר שף מסעדת אל גאוצ'ו עבורכם.

חומרים:

200 גר' שקדי עגל
1/2 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 שן שום טרי
1/2 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
1 כף שמן סויה
3 כפות יין לבן
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס (לפי מידת המליחות של השקדים)


אופן ההכנה :

1. להשרות את שקדי העגל במים קרים למשך כחצי שעה, ולייבש במסננת.
 
2. לצרוב את השקדים כעשר דקות  על האש או על מחבת.

3. לחתוך לקוביות של שני ס"מ על שני ס"מ.

4. לחמם שמן במחבת, ולטגן את הבצל עד הברקה.

5. להוסיף את השקדים ולטגן כחמש דקות,

6. לתבל בשום ובפלפל, להוסיף את העגבניות ולטגן כשתי דקות נוספות.

7. להוסיף את הפטרוזיליה, לערבב ולהוסיף את היין.

8. להביא לרתיחה, ולהגיש במחבת חמה.

במסעדות אל גאוצ'ו ניתן להזמין שקדי עגל גם כמנה ראשונה [45 גרם] וגם כמנה עיקרית [150 גרם]


בתיאבון





למתכונים נוספים



* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר.