כתבו עלינו -מן העיתונות

 

חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה

4.12.14 מתוך 2eat

 
תנשמו עמוק כי אנחנו הפסקנו כשהגיעו המנות העיקריות. לפי מיטב המסורת הונחו לפנינו אחר כבוד סטייק צ'וריסו-סינטה וסטיק פרגית עסיסי שחלקו פלטה חמה המונחת על גריל לוהט על מנת לוודא שלא יקרה חלילה מצב בו המנה תגיע לשולחן במצב פחות מלוהט. הסטייק היה עשוי במידה הנכונה, עסיסי ומתובל בצניעות של פלפל ומלח. כשיש לך בשר איכותי וטוב מאמינה שלא תזדקק לרוטב הפלפלת שקלאודיה הניחה לידנו בשקט מבלי שהיינו צריכים לבקש. סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים. 

לכתבה המלאה מתוך: 2eat - לחצו כאן

סטייק עסיסי
 
הצעת נישואין על הבמה, שירן כמעט התעלפה

17.06.11 מתוך אתר ynet

גיא עידכן בחשאי את ההורים משני הצדדים, בני משפחה אחרים וחברים, ואתמול בערב,
מעל גבי במה ומול עשרות צופים נלהבים ביריד "טעם העיר", הוא כרע ברך ושלף טבעת


שירן וגיא אוהבים מאוד סרטים, לכן גיא חשב להציע לשירן אהובתו נישואין באמצעות סרט מיוחד שהכין.
הם כבר חמש שנים יחד, הוא מאוהב בה כמעט מהרגע הראשון, ובזמן האחרון הם כבר דיברו על חתונה.
כשהוא ראה שיש תחרות להצעות נישואין מקוריות, שהמיוחדת שבהן תזכה את הזוג
בקייטרינג של אל גאוצ'ו לחתונה, הוא החליט לנסות את מזלו - והצליח.

גיא עידכן בחשאי את ההורים משני הצדדים, בני משפחה אחרים וחברים, ואתמול בערב, מעל גבי במה
ומול עשרות צופים נלהבים ביריד "טעם העיר", הוא הציע נישואין לשירן הרועדת מהתרגשות.
השניים הוזמנו לבמה כביכול כדי להיות המצולמים מספר 500 בתחרות צילומים של רשת אל גאוצ'ו,
שיזמה את רעיון הצעות הנישואין המקוריות בשיתוף עם ערוץ יחסים - אל גאוצ'ו בדרך לחתונה.

שירן, כפי שתוכלו לראות בקליפ הווידאו, כמעט התעלפה עוד לפני שידעה שמדובר בהצעת נישואין
מהרעיון שתעמוד על הבמה. מנחה הערב סיפר להם על הפרס, ואז גיא ביקש את המיקרופון,
אמר "תודה לאל גאוצ'ו, אבל עם כל הכבוד, יש דברים יותר חשובים בחיים".
הוא הסתכל על שירן ודיקלם לה את השיר "עד סוף העולם" - "אני רוצה שתדעי זה מכאן עד הסוף,
בטוב וברע אני אמשיך לאהוב". מיד אחר כך כרע ברך ושלף טבעת.

"היא כמעט התעלפה שם, הייתי צריך להחזיק אותה. ידעתי שהיא תתרגש, כי היא מחכה לזה המון המון זמן,
אבל לא ידעתי עד כמה. היא התחילה לרעוד, נהייתה יותר לבנה ממה שהיא, חמודה קטנה כזאת", אומר גיא.

הוא בן 27, עובד בשירות לקוחות בחברת הליסינג אלבר. היא בת 26, סטודנטית למשפטים שנה שלישית
במכללת נתניה ("היא מצטיינת", מעיד בגאווה הבעל לעתיד).
הם הכירו בקורס שעשו יחד בחברת פרטנר, שם עבדו שניהם לפני חמש שנים.
"אני נדלקתי עליה ממבט ראשון, היא אומרת שגם היא, אבל זה לקח לה זמן, יום-יומיים", אומר גיא.
"היינו בפאב האירי על הגג של פרטנר, אמרתי לה שאני כבר כמה זמן מסתכל עליה ושהיא מאוד מוצאת
חן בעיניי והייתי שמח להיפגש איתך מחוץ לעבודה", הוא משחזר.
תוך זמן קצר היתה גם נשיקה ראשונה, "ומשם העניינים רק השתפרו", הוא אומר.

גיא במקור מיפו, אבל כבר 15 שנה גר בראש העין. שירן היא פתח-תקוואית. הם עדיין לא גרים יחד,
אבל מבלים יחד את רוב שעות הפנאי. בעיקר בבילויים אינטימיים, כמו בית קפה או פאבים שקטים,
שם אפשר לדבר (למרות שגיא גם אוהב לשיר קריוקי, כפי שאפשר היה להתרשם גם בהצעת הנישואין).

נושא הנישואים עלה ביניהם לא פעם ולא פעמיים. "אנחנו כבר לא ילדים", אומר גיא,
"והמשפחות כבר מכירות, אז רק חיכיתי לטיימינג המושלם, והעסק עם אל גאוצ'ו נפל כמו מתנה משמיים".

הוא מוסיף: "אנחנו זוג מאוד משעשע, לא מפסיק לבדר ולהצחיק זה את זה.
זה חשוב בכל מערכת יחסים. שתהיה אווירה כייפית, פרגון, אמון, דאגה אחד לשני.
אנחנו משלימים זה את זה".

החתונה כנראה תתקיים בסביבות מאי הבא, כשתסיים שירן את הסמסטר האחרון בלימודים
ולא יהיו לה דברים על הראש. יש להם עוד כמעט שנה להתכונן. הקייטרינג כבר מסודר.

לחצו כאן לצפייה בהצעת הנישואין המרגשת
         בדרך לחתונה עוצרים באל גאוצ'ו






בדרך לחתונה עוצרים באל גאוצ'ו

***********************************************************************************************************************************************************************************
 

עסקית עם בשר: אוכלים צהריים באל גאוצ'ו

17.05.11 מתוך אתר ynet

לחם טרי, אמפנדס וסלט ארגנטינאי: כל אלו יוגשו לכם במסגרת העסקית של רשת אל גאוצ'ו.
אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם. פה העיקר הוא בשר, בשר, ועוד קצת בשר.
עסקית קרניבורית בניחוח לטיני
 

בשר. זה הסיפור של מסעדת אל גאוצ'ו, וזה מה שהופך אותה לפופולרית כל כך בקרב ישראלים רבים.
הרשת מציעה תפריט בשרים עשיר, בהשראה דרום אמריקאית, ואת אחת העסקיות הכי כייפיות בארץ.
לקרניבורים שבחבורה כמובן. העסקית של אל גאוצ'ו היא בעצם ארוחה שלמה במחיר המנה העיקרית בלבד. 

כל סועד מקבל, עם הגיעו, לחם שאור חם וטרי ומטבל צ'ימיצ'ורי קלאסי.
למנה ראשונה ניתן לבחור בין אמפנדה במילוי בשר, תירס, פטריות או פרגית, נקניקיית סלצ'יצ'ה פיקנטית,
נקניקיית צ'וריסו דרום אמריקאית, כנפיים ברוטב גאוצ'וס או מרק היום.
כדי לנוח מהמנה הראשונה תקבלו גם מנת ביניים של סלט ארגנטינאי טרי.
אבל העיקר פה, כמו שכבר אמרנו, זה הבשר.
במנות העיקריות תוכלו לבחור את אחד הנתחים המוצעים באל גאוצ'ו, ובכמות לבחירתכם.
אנטרקוט משובח, אסאדו עגל, סטייק סינטה, סטייק פילה, או המבורגר –
אלו רק חלק מהבשרים שצולים כאן על הגריל, בדיוק במידת העשייה שתבקשו.
במסגרת העסקית תוכלו לבחור גם תוספת לצד הבשר – תפוח אדמה אפוי במדורה (טעים!!) או צ'יפס.
עכשיו תנשמו עמוק.

נכון, בשר הוא העיקר, אבל באל גאוצ'ו יש גם מנות דגים ואפילו מנות צמחוניות למי שמעדיף ארוחת צהריים קלה יותר:
דניס אפוי בעשבי תיבול, רביולי בטטה ברוטב עגבניות, פלטת ירקות קלויים, ועוד.
ורק תזכרו שאתם פשוט חייבים לשמור מקום לקינוח,
כי באל גאוצ'ו מציעים בחירה בין מוס שוקולד, סלט פירות, או, הקינוח החביב עלינו:
פלאן ריבת חלב כמיטב המסורת הדרום ארגנטינאית. ככה נראית עסקית כייפית בדרום אמריקה,
והודות לאל גאוצ'ו, גם כאן – בישראל.

לרשת אל גאוצ'ו סניפים באילת, בת-ים, הרצליה, חיפה, ירושלים, נתניה, ראשון לציון ורמת גן.
לפרטים נוספים התקשרו-1-800-422-000. הארוחות העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00.
עלות הארוחה העסקית כעלות המנה העיקרית. 

      אל גאוצ'ו בשר

 

 

********************************************************************************************************************************************************************************* 

 

רשת מסעדות אל גאוצ'ו מחדשת את שירות קייטרינג האסאדו

מתוך אתר אכול ושאטו 8.5.2011

רשת מסעדות אל גאוצ'ו משיקה מחדש שירות קייטרינג אסאדו לאירועים, ומדווחת כי היקף ההשקעה במהלך הוא כמיליון ₪.

הקמתו של קייטרינג אל גאוצ'ו החדש כללה בניית מרכז לוגיסטי מתקדם בבאר טוביה עם חדרי קירור, מטבח מרכזי,
שתי משאיות. זאת על מנת לעמוד בסטנדרט המתקדם ביותר של קייטרינג בימינו. 
הקייטרינג החדש ינוהל על ידי נסים בן סימון, זכיין ותיק של אל גאוצ'ו ובעל ניסיון מקצועי רחב היקף בתפעול וניהול שירותי
קייטרינג רבי משתתפים.

ברנרדו בלחוביץ, מנכ"ל אל גאוצ'ו, אומר: "מטרת המהלך היא להמשיך ולחזק את המותג אל גאוצ'ו כמוביל את הקונספט של אסאדו -
גריל דרום אמריקאי בארץ, ולהעניק ללקוחות חוויית בשר אותנטית. אל גאוצ'ו מתחייבים למצוינות בבשר בכל שעה, בכל אירוע
ובכל אחד מסניפיה. הקייטרינג החדש ערוך לטפל בכל בקשה ולהגיש בשר, באיכות, בכמות ובנראות שיעוררו אצל האורחים געגועים
לארגנטינה, גם אם לא ביקרו שם מעולם, עם דגש רב על המתאבנים, התוספות והקינוחים הארגנטינאים".

רשת אל גאוצ'ו הוקמה בישראל בשנת 1982, וקנתה לה שם בזכות טעמו של הבשר ואיכותו - תוצאה של הקפדה בבחירת נתחי בשר
המובחרים וחיתוכם, וכן של צליית ויישון הבשר בשיטה ייחודית על פי מיטב המסורת הדרום אמריקאית.

קייטרינג אל גאוצ'ו מחזיק בכשרות רבנות באר טוביה.

 

         

********************************************************************************************************************************************************************************* 
 

אישיווק השבוע: ברנרדו בלחוביץ', מנכ"ל רשת מסעדות אל גאוצ'ו

מתוך פורטל השיווק של ישראל 5/5/11

רשת מסעדות "אל גאוצ'ו" פועלת בישראל מאז 1982 ולה 8 מסעדות ברחבי הארץ וקייטרינג אסאדו מקצועי.
סוד הטעם של אל גאוצ'ו טמון בבחירת הנתחים, חיתוך הבשר, יישונם במקררים מיוחדים וצלייתם על גרילים אותנטיים
מעל לגחלים לוחשות מעץ הדר המיובא מארגנטינה, אשר מעניק לבשר את הארומה המיוחדת שלו.
לאחרונה השיקה אל גאוצ'ו סדרת מוצרי בשר פרימיום המוצעים ברשתות השיווק.

מהו המהלך השיווקי החכם והבולט ביותר שעשתה החברה בשנה האחרונה?

אל גאוצ'ו ביצעו השנה 2 מהלכי שיווק חכמים : הראשון - השקת סדרת מוצרי הבשר פרימיום לרשתות השיווק,
סדרת מוצרי בשר איכותיים אשר מצליחים מאד ומביאים את חוזקות המותג אל בתי הצרכן ופותחים את המותג ללקוחות חדשים.

המהלך השני -הסורטל של אל גאוצ'ו - אפליקציה חדשה בפייסבוק אשר מהווה למעשה מסעדה נוספת בפייסבוק ודרכה ניתן לנהל את מועדון הלקוחות שלנו,
ניתן להזמין אירועים המוניים ולתקשר בין המוזמים והמסעדה,ניתן לקנות מוצרי מרצ'נדייז שלנו ואפילו לקנות במכירה קבוצתית שוברים למסעדות הרשת.

על איזו פעילות שיווקית לא תוכל לוותר?

הפייסבוק בעיני זו הפעילות השיווקית שלא אוכל לוותר עליה. היא מעניקה לי הזדמנות לקשר בלתי אמצעי עם קהל לקוחותינו וגם כאלו שלא לקוחותינו
ועל ידי כך לקבל משוב אמיתי מהציבור ,משוב שאחר כך נלקח בחשבון לצרכים של פיתוח מנות חדשות,שיפור השרות,מבצעים וכדומה.

כיצד מתבצע בארגון התכנון השיווקי וקביעת תקציב השיווק? 

מכיוון שהוצאה על מסעדה היא לרוב הוצאה מתוכננת אנו מנתבים את חלקו הארי של תקציב השיווק לנושא הנוכחות האינפורמטיבית
בכלל אמצעי המדיה ובעיקר באינטרנט. אנו נמצאים בכל הפורטלים החשובים הקשורים לענף המסעדנות, בנוסף אנו מפרסמים מאמרים באינדקסים
רלוונטיים ומתפעלים בלוג [carniboria.com], אתר אינטרנט מקיף ודף בפייסבוק המטופל און ליין בכל עת.
שאר התקציב מנותב לקמפיין אחד גדול בשנה [ב- 2010 ביצענו קמפיין שילוט חוצות], יחסי ציבור [גלעד תקשורת] ,שת"פים מסחריים וכו'.

תן מילה טובה על פעילות שיווקית של המתחרה

רשת המסעדות מוזס - שיווקית הם מעוררים קנאה. השפה שאותה יצרו,הדרך והתוצאה הסופית ראויים להערכה.

השאלון האישי
· איזו דמות מקצועית השפיעה עליך? אל ריס - בעברי ייסדתי את רשת פיצה מטר וספריו בהחלט השפיעו עליי רבות.
· מהו ספר השיווק שהשפיע עליך יותר מכל?  "22"  חוקי הברזל של בניית המותג 
  כיצד להפוך שם מוצר לשם דבר  -מאת: אל ריס ולורה ריס.
· עיתון מועדף: דה מרקר
· דף הבית שלך באינטרנט: kafe.co.il
· בית קפה או מסעדה לפגישות עסקיות: אל גאוצ'ו
· מהו הרכב בו אתה נוהגת? טויוטה
· ג'וב חלומותיך? הג'וב שאיתו קמים בבוקר עם פרפרים בבטן
· חופשה חלומית: פונטה דל אסטה -אורוגוואי

    


 *********************************************************************************************************************************************************************************

כמעט צלמים: מי יצלם את "כמעט מלאכים" אוכלים "על האש"?

מאת: דסק חדשות 'מפיק' /09.03.2011/ 12:45
 

ילדים, רוצים לצלם את "כמעט מלאכים" בולסים בתאווה בשר אסאדו מדיום-רר במסעדת אל-גאוצ'ו?

רשת המסעדות הדרום-אמריקנית, המשמשת כמארחת הגסטרונומית של כוכבי הסדרה כמעט מלאכים בישראל,
פתחה בתחרות בפייסבוק לצלמים חובבים בעלי כושר שכנוע חריף במיוחד.

כדי להשתתף בתחרות "צלם הבית של אל גאוצ'ו", דרושה מצלמה מקצועית ויכולת צילום מינימאלית. 
יש להצטרף לדף הפייסבוק של הרשת, ולהמציא תירוץ משכנע לזכייה במפגש אישי ובצילום פרטי של
השחקנים בביקורם הקרוב במסעדה.

ברנרדו בלחוביץ', מנכ"ל רשת המסעדות: השנה החלטנו לאחד בין שתי אהבות בני הנוער המתבטאות
במושאי ההערצה ובפייסבוק ולאפשר לאחד מהם להגשים חלום ולפגוש אותם באופן אישי במפגש
אינטימי אצלנו במסעדה. אנו צופים כי המהלך יוביל להיענות מרבית בקרב קהל היעד".

כוכבי הסדרה יגיעו לישראל ב- 17 למרץ ואמורים לסעוד באחד מסניפי הרשת. 
      

 

************************************************************************************************************************************************************************* 

 

                                                   תודה למעבדה

מתוך -ידיעות חיפה "לאכול" - ליאור פרי , יורם מארק -רייך


מסעדת אל גאוצ'ו
רחוב יפה נוף 120 חיפה

בין שני כותבי המדור יש לא מעט קווי דימיון , כמו לא מעט ניגודים , הנובעים מ- 28 שנות ידידות אמיצה , אבל בין הדברים המשותפים שצצו דווקא בעת האחרונה - ניתן להצביע על מחסור בויטמין  בי-12.
וכך עשינו את דרכנו השבוע במטרה לטרוף בשר , הרבה בשר , אל מסעדת אל- גאוצ'ו רשת הבשרים הוותיקה.
בצהרים יש באל- גאוצ'ו  ארוחות עיסקיות שהעיקרון בהן פשוט - מזמינים מנה עיקרית ומקבלים מנת פתיחה ומנה ראשונה ללא תוספת מחיר, וגם מחירו של הקינוח סמלי
מיד כשהתיישבנו , הגיע מלצר חביב בשם שלומי והביא לנו קנקן מיץ אשכוליות , לחם טרי מתוצרת הבית ( טרי מאד אבל מקמח לבן רגיל , ולא לחם כפרי מחיטה מלאה כמקובל כיום) ולצידו סלט חצילים לא רע בכלל , מטבוחה שכבר טעמתי חריפות ממנה בחיי ומשהו שנראה כמו חמאה, אבל בתפריט קוראים לו מחמאה , ולבטח לא הייתי נותן לו מחמאות.
הסבר: אל-גאוצ'ו היא מסעדה כשרה ולכן במקום חמאה מגישים את הממרח שנראה כמו חמאה , רק שהוא בלתי אכיל לטעמנו.
בכך מסתיימת הביקורת הנגטיבית שלנו. מכאן רק עונג טהור.
למרות שהיה יום חם בטירוף , אני והרייך הזמנו לפתיחה קערת גולש רותח , בזמן שלגמנו את המרק המהביל שכלל גם קוביות בשר גדולות , בתו של הרייך ,גילי, הוכיחה שעובדת היותה בת של מבקר מסעדות מיתולוגי , לא שינתה את הרגליה , ולמרות מבחר הסטייקים המרהיב , היא הזמינה מנת ילדים : שניצל עם צ'יפס.
עד מהרה הגיעה המנה שלה , וגילי המרוצה מיהרה לסווג את אל -גאוצ'ו כ"אחת המסעדות האהובות עליה" וכל זאת על סמך  שניצל, צ'יפס וקוקה קולה.
אחרי התלבטות החלטנו שבמקום להזמין שני סטייקים עבים של 350 גרם אנטריקוט ופילה , להסתפק בפעמיים 250 גרם , ולפנות קצת מקום למנה עיקרית שלישית - אסאדו עגל חלב.
בזמן שהבשר ניצלה התייצב שלומי וביקש מאיתנו לנסות מנה שהוכנסה אותו יום לתפריט , אמפנדה עוף, ואשר פרט לו עצמו אנחנו הראשונים לטעום אותה.
אני אהבתי מאד את האמפנדה , הרייך גם , אבל הסתייג מכמות הבצל.
הבעיה העיקרית שחשנו זה שאחרי מרק ושתי אמפנדות פלוס הרבה לחם וחצילים ספק אם יהיה לנו מקום לכל הבשר שהזמנו.
כשהגיעו העיקריות ולצידן הר של צ'יפס ארגנטינאי ( שזה צ'יפס מתפוחי אדמה ובטטה עם המון שום ופטרוזליה) וקערת סלט ירקות גדולה , וגם צלחת אורז עם תירס , שלומי שאל אם חסר לנו משהו.
הסתכלנו על השניצל של גילי , על הררי הצ'יפס שלה ושלנו , על כמויות הבשר העצומות שקיבלנו וענינו:"כן , מה שחסר לנו זו קופסה לטייק אווי בסוף הארוחה , כי אין סיכוי שנשתלט על כזו כמות".
את  הבשרים קיבלנו על מגש שהוצב על גריל קטן עם פחמים , באופן שהבשר נשמר חם, והסועד יכול להחליט על מידת צלייתו. וכך בעוד שאני נוטל נתחי אנטריקוט מדיום רייר , נוטפי דם  ועסיס הרייך המתין בסבלנות עד שהפילה שלו יהפוך למידיום. למרות שקיבלנו קערת צ'ימיצ'ורי , כראוי לכל מסעדה ארגנטינאית , ביקשתי שום כתוש וקיבלתי קערה עמוסת שום שהתאים לבשר.
הרייך שממש כמוני מת על שום נאלץ לוותר הפעם כי בערב היתה מתוכננת לו הרצאה בטכניון ולא היה לו נעים מהסטודנטיות החתיכות שנוהגות להקיף אותו בתום כל הרצאה.
עברתי על נתח אנטריקוט , עוד חצי מנתח העגל חלב והמון צ'יפס ובשלב זה הבנתי שאני עמוס עד עילפון. גילי התמודדה יפה עם חצי שניצל , הרייך נשבר בשלב הפילה ושלומי סידר לכל אחד מאיתנו טייק אווי.
למרות שהיינו שבעים ביותר , לא ויתרנו על קינוח. אני הזמנתי סורבה פסיפלורה חמצמץ, הרייך הזמין מוס שוקולד וגילי ביקשה עוגת שוקולד עם גלידה וניל לא חלבית לצידה , למרות עניין הכשרות הקינוחים היו מעולים. גילי אפילו הביעה את התלהבותה בכך שמיד ציוותה על אבא שלה להעניק 50 ש"ח טיפ למלצר החביב. סיבוב אספרסו קצר (נס קפה הרי אי אפשר) חתם ארוחה טובה מאד , עשירה בויטמין בי-12 ולא נותר אלא להודות לתוצאות המעבדה שמאלצות אותנו לטרוף בשר ללא נקיפות מצפון.



*********************************************************************************************************************************************************************************

אל גאוצ'ו גן עדן לאוהבי בשר

מתוך-LOCAL  לוח מופעים 15.7.09

מודה ומתוודה אני אוהבת בשר!!! שיהיה עסיסי, רווי טעמים וניחוחות ובעיקר שיהיה עשוי היטב.  לכן כשנפלה עליי המוזה להפוך לקרניבורית ( מה שנקרא אוהבת בשר !) אל גאוצ'ו היתה הכתובת הראויה , אחרי הכל מדובר במסעדת בשרים עם ניחוח דרום אמריקאי.
למטרת הבליסה סחבתי את אחותי והפצענו לכיוון סניף הרצליה בשעות הערב המוקדמות, בזמן שהמקום עדיין לא עמוס מדי ואפשר  לדבר ולהנות מהמוזיקה שמושמעת בווליום סביר בסגנון ( איך לא? ) דרום אמריקאי ומוזיקת עולם.
כבר בכניסה הבהרתי שאני רעבה והריח אוטוטו גורם לי לטרוף ביס מהצלחת של שכניי , אבל בשל הנימוס חיכיתי בסבלנות שיקחו את ההזמנה שלי ופתחתי בשתייה, משהו שירגיע את הרעשים בבטן, עד שהדבר האמיתי יגיע.
תוך בדיקה של התפריט החלטתי שעדיף לי לוותר על השילוב המנצח של יין ובשר והלכתי דווקא על ה"קופיטין "- קוקטייל הבית המבוסס על יין אדום בשילוב וודקה, ג'ין, ציפורן וקינמון בעיקר בגלל טעמו המתקתק יותר.
עד שהבשר ( הרי רק בשבילו הבאתי את עצמי  עד הלום) הגיע לשולחן  התענגתי לי על לחם הבית בשילוב חמאת שום ובמנה ראשונה בדמותה של נקניקיית צ'וריסו עסיסית  ( מנה בנאלית שלא ממלאת , אבל משאירה טעם של עוד ) שפתחה לי את התאבון סופית בשילוב סלט החסה והעגבניה ( היחידה) המוגשת עם הנקניקייה. כשראיתי שיש לי עוד זמן עד המנה העיקרית עשיתי גיחות של טעימות מהכבד עוף ביין אדום על מצע של עלי בייבי שהזמינה שותפתי לארוחה.
ואז הם הגיעו , הכוכבים - הסטיקים שנבחרו לבליסה , אנטריקוט ( 350 גר') וסינטה ( 250 גר') שהוכיחו שהיה שווה ( אבל ממש) לחכות. הם הגיעו נוטפי דם, עסיסייים, ריחניים, עבים, מתובלים היטב ובעיקר טעימים מאד!!! במיוחד כשהוספתי להם מעט צ'ימיצ'ורי ותפוח אדמה אפוי.
את כל הטרף הזה סיכמתי עם קפה הפוך וקרפ ארגנטינאי ממולא בריבת חלב.
כדאי לדעת : מקום ידידותי לילדים ומשפחות , כסאות לתינוקות מסופקים במקום.
לא נעים: שלא מנקים את השולחן בין המנות.
מבחן השירותים: ככה ככה, מצב שירותי הגברים לא היה מדהים כמו שירותי הנשים שדווקא הבריקו.
לסיכום: לא רק לאוהבי הבשר , כי במקום מוגשים שלל מאכלים לקהל הצימחוני, אבל למי שכן אוהב בשר כמוני זה גן עדן.

מדינת היהודים 60 הרצליה 09-9555037




***************************************************************************************************************************************************************************

פשוט מוכשרת.....

להתחמם מבפנים באל גאוצ'ו רמת - גן   /נועה שחר


באחד מהימים הסוערים ביותר של החורף מצאנו עצמנו יוצאים מהבית כנגד כל הסיכויים ועושים דרכנו במעלה רחוב ז'בוטינסקי ברמת גן. היתה לנו סיבה לחגוג והרבה תאבון בריא והחלטנו שלא ניתן למזג האויר הסוער לדכא לנו את הערב .
בכניסה לסניף אל גאוצ'ו הרמת גני אחרי ריצה קצרה מתחת למטרייה מהאוטו , ניערנו מהמעילים את הטיפות והבחנו בהשתאות שאנחנו לא לבד. בערב הכי סוער בשנה היו באל גאוצ'ו לפחות עוד חמישה שולחנות של אנשים  שכמונו , גם הם לא הסכימו לתת לגשם לנצח להם את הסטייק.
פצחנו בסלט נהדר שליווה את המנות הראשונות שאכלנו - אמפנדס, כנפי עוף ברוטב טריאקי ופטריות מוקפצות.
בין האפנדס היו שלוש מנות שונות : אחת עם פטריות, האחרת עם תירס והשלישית באל גאוצ'ו כמו באל גאוצ'ו עם בשר.
חלקנו את שלושתן חצי חצי והכי אהבנו את זו עם פטריות השמפיניון, הבצק והמילוי בה היו נכונים ומדוייקים.
ככלל באל גאוצ'ו רמת גן חזקים בפטריות כי גם הפטריות המוקפצות היו להיט בארוחה שלנו , ובשל גודלה של המנה היא המשיכה וליוותה אותנו גם בהגיע  המנה העיקרית.
העיקרית שלשמה באנו דרך הגשם והכפור היתה פלטה המיקס הזוגית של המסעדה הכוללת נתח סינטה , נתח אנטריקוט ונתח אסאדו על גבי גריל קטן שהצטרף לשולחן ובו גם שיפוד יקרות קלויים וטעימים. כתוספת קיבלנו אורז שחור-לבן ותפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק , והרי לכם שולחן שבהחלט היה שווה לצאת בשבילו מהפוך .
למרות שזללנו ראשונות בכל זאת הצלחנו לגבור על 700 גרם הבשרים שהוזמנו בפלטה הזוגית, והיינו מאד מרוצים מעצמנו.
בין המנות שהוגשו על הגריל אהבנו במיוחד את האנטריקוט שהיה עשוי במידה הנכונה ומתובל היטב , אולם גם האסאדו וגם הסינטה לא נפלו ממנו בהרבה.
קינחנו בסופלה שוקולד חם ובשלושה כדורי סורבה קרים שהכינו אותנו ליציאה בחזרה אל הלילה  פתאום בחוץ לא היה  כל כך קר , פתאום הסערה לא הפריעה לנו כל כך .
היה נעים מבפנים וזה מה שחשוב.
בילוי נעים!


אל גאוצ'ו רמת גן
ז'בוטינסקי 134 רמת גן
טלפון:03-7518937



מתוך-מקור ראשון - כלכלה - שבועון
5.1.2007





********************************************************************************************************************************************************************************

מתוך אתר טו איט 2eat

סדנאות הבשר של אל גאוצ'ו


איציק פיינשטיין , השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו , מצליח לרתק אותנו בכל הקשור לעולם הבשר - כיצד לקנות בשר איכותי ? מהם סימני ההיכר? מהן הטעויות שאנו עושים ? ועוד.
רונית טל תחשוב פעמיים לפני שהיא מקפיאה בשר.

אני ( ובטח עוד הרבה שלא מוכנים להודות ) חוטאת אמיתית בכל הקשור לבשר איכותי . אצלי במקפיא תוכלו למצוא דקורציה רחבה של בשרים קפואים -  אריזות שניצל מלאות בתערובת מונוסודיום גלוטמט , בשר טחון שהיה במבצע סוף יום וגם איזה פלפל ממולא קפוא מפסח ( בתקווה שבעתיד ימצא לו שימוש כלשהוא , אולי כפטיש ).

למען עתיד בריא וטוב יותר החלטתי להרשם לסדנת הבשרים של אל גאוצ'ו . אולי משהוא סוף סוף יוכל להניא אותי מלקנות מוצרים שעל אריזתם כתוב " אין להשתמש לאחר ההפשרה".

לסדנא במסעדת אל גאוצ'ו הכשרה בתל אביב הגעתי יחד עם חברתי הטובה , שהיא במקרה בעלת גנים דרום אמריקאים חדים ומשובחים. התיישבנו לצד שולחן ערוך , לצד עוד 14 סועדים והמתנו בסבלנות לתחילת ההופעה.
את הסדנא מעביר השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו. תשכחו מכל מפרט בשרים המקפיא שלי , באל גאוצ'ו מאמינים בבשר איכותי שתא הקפאה היא מילה זרה לו , ספק גסה. איציק, השף , הוא בחור אנרגטי , מצחיק ומעניין , המשלב בסדנא מידע ובדיחות על עולם הבשר (יש המון כאלה).

וכך הוא מתחיל :"בביה"ס לטבחות מלמדים על 23 סוגי בשר במשך כמה שנים , היום במשך שעה וחצי אנו נלמד : כיצד לקנות בשר , מהן הטעויות הנפוצות שאנו עושים בזמן הרכישה , כיצד עושים על האש וגם נהנים מזה" ועוד ועוד .  " מתחילים "? לא לפני הרמת כוס יין אדום יבש של יקבי סגל.
לאחר מספר לגימות , שמתי לב שעל תווית הבקבוק רשום "עשוי מענבים הגדלים בכרמים מובחרים , צעירים ועוצמתיים , מתאים לסגנון חיים מהיר , נמרץ ומדוייק "  בדיוק אני . לחיים.

שאלת מיליון הדולר : כיצד קונים בשר?
חוק ראשון - לא קונים בשר באריזת וואקום. באריזות הוואקום הקפואות אי אפשר לראות ולזהות את הבשר. בנוסף , בשר זה מלא בנוזלים , כך שהנתח אמנם נראה גדול , אך ברגע שהוא בא במגע עם חום , כל הנוזלים מתאדים , הוא מתכווץ עד כ - 45% מגודלו ומכאן לא תצאו שבעים.
חוק שני - יש לקנות את הבשר בסמוך לעבודה איתו. מאד לא מומלץ להקפיא בשר טרי ( למה הרי קניתם טרי?) ורצוי להשאיר במקרר מקסימום יום אחד ולא יותר. במידה ועוברים 5 ימים , עדיין אפשר להשתמש בו , אבל אז הבשר מאבד מצבעו והופך להיות בשר מיושן.
חוק שלישי - אם קונים בשר קפוא מיובא מחו"ל , רצוי מאד לבחור בשר המגיע מארגנטינה , אורוגוואי, קדה או ניו זילנד. יש להימנע מקניית בשר מברזיל ( בגלל האיכות והמרכיבים).
חוק רביעי - קניתם בשר בסופר? רוצו איתו ישר הביתה . מאד לא מומלץ להשאיר בבגאז' וללכת לשתות קפה . רוב החיידקים ייעלמו בבישול , אך הרציניים מביניהם ( כפי שאיציק מכנה אותם - החיידקים הערסים) עלולים  להישאר כתוצאה מחשיפה ממושכת בחוץ.
חוק חמישי - אסור להקפיא בשנית בשר שהופשר , אלא לאחר בישולו.

מהם סימני ההיכר לבשר מעולה?
צבע אדום זרחני , שכבת שומן חיצונית בהירה ( בעובי 1-2 ס"מ ) , סיבי שומן בתוך הבשר האדום , סיבים דקים ועסיסיים , ריח אופייני, אחוז קטן של עצמות , בשר שעבר אחסון נכון ( ניתן לבדוק ע"י לחיצת האצבע -  כאשר נשאר שקע הבשר רך וטוב לשימוש).
מלבד אלו, קיימים עוד המון חוקים , טיפים והנחיות לטיפול בבשר , אך בשביל זה צריך לבוא לסדנא.....

במהלך הסדנא זכינו ליהנות גם מארוחה מלאה הכוללת את מיטב התבשילים הדרום אמריקאים.
למנות הראשונות קיבלנו מיקס צ'וריסו , אמפנדה , מיני קרפצ'ו ומבחר סלטים. לאחר שהחכמנו מדבריו של איציק , עברנו לעיקרית. על השולחן הונחה לכל זוג פריז'ה רותחת ובה מיקס גריל הכולל אנטריקוט , סינטה, פרגית ואסאדו ללא עצם. בין שלל האופציות , התמקדתי בעיקר האנטריקוט . נתח גדול ורציני שמבחוץ משורטטים עליו בדייקנות סימני הגריל ומבפנים צבעו אדמדם. פשוט להתאהב.
גם הקינוחים לא איחרו לבוא : פלאן ריבת חלב , סלט פירות צבעוני, מוס שוקולד וקרפ עם קצפת ( צמחית ).
שבעות , חכמות ומרוצות יצאנו מהסדנא , ונזכרנו איך שבזמן שהעמסנו את הצלחות עם כמויות הבשר ושפכנו מעליו המון רוטב צ'ימיצ'ורי מסורתי , מישהוא ביקש להעביר את הקטשופ. יש דברים שכנראה לעולם לא משתנים..........