A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

הכה את המומחים

נתח בשר עסיסי וכוס של יין טוב יכולים להשתלב מצוין בשעת הארוחה, אבל אילו יינות מומלץ להגיש עם אילו סוגי בשר? ומה צריך לקחת בחשבון בכל התאמה? 
כל השאלות וכל התשובות - במדריך שלפניכם 

מאת צוות "יקבי ברקן"

יין ואוכל מה יוצר השילוב הנכון ?

היין נתפס בכל העולם כנדבך שמשדרג ארוחה ונחשב כמתאים במיוחד לליווי ארוחות בשריות. 
ביכולתו של יין להשביח את טעמי המנה ולייצר חוויה משולבת בה השלם  גדול מסך חלקיו.
קיימות מספר גישות שעיקרן במציאת ההרמוניה בין טעם האוכל לטעם היין והתאמת הארומות והמרקמים שלהם,
אך הכלל המנחה בדרך כלל הינו שהיין והמנה לצדה מוגש לא יאפילו בטעמם זה על זו, ולהיפך.

כללים מנחים לשילוב יין בארוחה :

1. ככל שניחוח היין דומיננטי יותר יש להשתמש ברוטב דומיננטי יותר.
2. ישנם יינות הניחנים בתבלון פנימי טבעי ולכן ניתן להתאימם למאכלים עם רטבים מתובלים, לדוגמה שיראז עם פלפל אנגלי.
3. ניתן גם להשתמש ביין עצמו כתבלין ברוטב – אין צורך בכמויות גדולות כיוון שתוספת יין ניכרת מיד.
4. שימוש מוגזם בתבלינים דומיננטיים עלול להשתלט על הטעמים ועל ההנאה שביין
(שום, ג'ינג'ר, סוכר, חומץ, פלפלים חריפים או כוסברה).
יש להשתמש בהם במידה או לשלב אותם עם מרכיבים שימתנו אותם.
5. נסו לשדך יין למאכל שבו יש שילוב של עשבי תיבול ותבלין חריף. הצירוף הזה עשוי להגביר את הניחוח של היין.
למשל: בשר עם מנטה ופלפל ירוק בליווי קברנה סוביניון.

מה עדיף לבשר: יין  לבן או אדום ?

א. בשר עוף ברטבים חומים או בשר עוף מושחם מומלץ ללוות ביינות אדומים צעירים
ב. בשר אדום בגריל או צלוי על אש מתאים ליין אדום עם גוף בינוני.
ג. בשר אדום, המבושל לדרגת נא בטכניקות מסוימות (טיגון עמוק), יתאים ליינות אדומים מתיישנים.
ד. בשר אדום, המבושל כתבשיל ארוך, יתאים ליין לבן או אדום.
אם אתם מעדיפים סטייק, רוב יינות קברנה סוביניון  יתאימו למנת סטייק סטנדרטית.
במקרה שמנת הסטייק מכילה טעמים וניחוחות דומיננטיים ועשירים יותר, יש להשתמש ביינות קברנה סוביניון  מתיישנים.

אילו יינות ספציפיים מומלץ להגיש ?

כלל רלוונטי לכל הבשרים : בשר דומיננטי מחייב יין גדול.
בשר קר - יינות לבנים פירותיים קלים - רוזה או יינות אדומים קלים
עוף צלוי/הודו - יינות לבנים יבשים או יינות אדומים  צעירים.
ברווז ואווז -  טעמים דשנים ושמנים אלה זקוקים ליינות עשירים - פינו נואר מהעולם החדש, משובח שיראז מתיישן,
ברול וקברנה סוביניון ובלנדים על בסיס הזן הזה.
בשר עגל / עוף - יינות לבנים - שרדונה  וסוביניון בלאן. יחד עם זאת,
בשר עגל או עוף הולך טוב גם עם היינות האדומים הבאים: פינו נואר ומרלו.
מבין היינות האדומים הנ"ל, יש לבחור ביינות עדינים ופירותיים. 

איזה יין אדום יתאים לארוחה דשנה, הכוללת מנת בשר מבושלת או צלויה ?

ככל שמנת הבשר דשנה יותר, מכילה יותר חלבונים, שומן או שנצלתה במידה מושלמת, הרי שיינות אדומים כבדי גוף,
בעלי אחוז אלכוהול גבוה, יתאימו יותר. זכרו: בהתאמת יין לארוחה חשוב לשמור שטעמי היין לא יאפילו על טעמי המנה,
ושטעמי המנה לא יאפילו על טעמי היין. ברור, לפיכך, שיין אדום קל, בעל תכולת אלכוהול נמוכה מ-13%,
לא ישתלב היטב בארוחה בשרית דשנה בחלבונים או בשומנים. במקרה שכזה,
כדאי ללכת על יין אדום מיושן בחבית, בעל רמה אלכוהולית של 13.5% או 14%.

" סאלו " [=לחיים בספרדית]

 
 

 


 

סטייק ויין