A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מה בין גריל בשר לגריל אסאדו

גריל בשר הוא תהליך צלייה קצר יחסית של בשר, לפי דרגות צלייה מבוקרות ולפי הטעם האישי. תהליך זה נגזר כמובן מסוג נתח הבשר שבוחרים לצלות.

גריל האסאדו בנוי על צלייה איטית של הבשר במרחק גדול יחסית (כ-15 ס"מ) ממקור החום, ולמשך זמן ממושך יותר, שיכול להגיע גם לחמש שעות בצלייה על גחלים לוחשות עדינות. דרגת הצלייה במקרה זה, תהייה תמיד Well Done.

שיטת צלייה זו מותאמת לנתחים בעלי אחוזי שומן גבוהים (אסאדו). השומן יעסס את הבשר במהלך הצלייה הממושכת, והבשר יקבל טעם ואיכות אופייניים.

ברשת המסעדות אל גאוצ'ו צולים את הבשר בשיטה הארגנטינאית המסורתית -על חומם של הגחלים ולא "על האש". צלייה על חום של גחלים לוחשות תעניק לנתחי הבשר ארומה מיוחדת,עסיסיות מירבית וטעם בלתי נשכח....

ברשת המסעדות אל גאוצ'ו צולים את הבשר על גריל עשוי פלדה שחורה עבה בצורת זוית הפוכה כך שהשומן של נתחי לא יטפטף על הגחלים ו"ידליק" אותם ואז תיווצר בערה שהיא לא טובה לבשר. השומן המטפטף ינזול לאורך הזווית ההפוכה החוצה מן הגריל וכך תישמר הטמפרטורה הנכונה לצליית נתחי הבשר השונים.

הצלייה של נתחי הבשר באל גאוצ'ו נעשית ממרחק 15 ס"מ ובפירוש לא ממש על הגחלים כפי שנהוג לראות בפארקים בחג העמצאות כך אנו דואגים לצלייה איטית וטובה של נתחי הבשר השונים אשר מקבלים חום מגחלים לוחשות ולא צלייה מהירה אשר לא מומלצת מאש של גחלים דולקות ועוצמתיות.

הפחם במסעדות רשת אל גאוצ'ו הוא פחם איכותי עשוי מעצי הדר אשר מקורם בדרום ארגנטינה [איזור הפמפס] ומיובאים בלעדית לצריכה במסעדות אל גאוצ'ו. פחם איכותי זה מעניק לבשר ארומה ששום צלייה על חשמל או על גז לא תעניק לו....

גם בנושא הכשרות ישנו יתרון אדיר לצולים בשר על "אש פתוחה" -קרי על גריל פחמים כפי שנהוג באל גאוצ'ו ,שכן לפי נהלי הרבנות ניתן לצלות בשר כשר שאינו מוכשר על אש פתוחה ובכך להימנע מלהשתמש בנתחים מוכשרים אשר ממליחים את הבשר ובכך פוגמים בעסיסיות הנתחים ובאיכותו.


 

 

 



 

גריל אסאדו