A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

לטעום את ארגנטינה

בשר דרום אמריקאי וארגנטינאי במיוחד, נחשב לבשר משובח עם טעם מעולה. לבשר הארגנטינאי יש מוניטין בכל העולם וכשאומרים בשר ארגנטינאי, עולם האסוציאציות מתרחב, בלוטות הטעם מתחילות לפעול ודימויים כמו סטייק עסיסי או נתח מכובד בוודאי עולים לראש.

אז מה עושה את הבשר הארגנטינאי הידוע לאיכותי, טעים ונחשק כל כך?

בית הגידול

עם כניסת הבקר לארגנטינה במאה השש עשרה על ידי המתיישבים הספרדים שראו בשטחי המרעה השטוחים בעלי האקלים הלח והחם כמקום האידיאלי עם התנאים האופטימליים. הערבות העצומות בגודלן מספקות מצע מושלם לגידול בקר עם שפע של מזון ושטחי מרעה טבעיים.

העדרים בשטחים הפתוחים מתאפיינים באומגה 3 בכמות גבוהה ובכך מפחיתים את הסיכון לכולסטרול.

עדרים בשטחים הפתוחים

טבעי

עדרי הבקר הגדלים במישורי העשב וניזונים מהם, חשופים הרבה פחות לזיהומים ולכן לא צורכים אנטיביוטיקה או הורמוני גדילה. התנאים הטבעיים מספקים להם את התנאים האופטימליים לגידול איכותי ובריא.

חיתוך ומרקם

שיטת חיתוך הבשר לנתחים בארגנטינה שונה משאר העולם וייחודית למקום. סטייקים ארגנטינאים נחתכים באופן ייחודי בהתאם למרקם החלק. כך מתקבלים נתחים עקביים במרקם, אשר שומרים גם על עקביות באופן ובמשך הבישול, צלייה וכמובן עקביות בתוצאה המתקבלת. בשר רך וקל לאכילה.

אופן ההכנה

אסאדו ארגנטינאי ידוע כבר בעולם כולו. הלהבה החשופה, החום הלוהט, או הפריז'ה המפורסמת כל אלה תורמים לא מעט לטעם הבלתי נשכח של בשר ארגנטינאי. מילת המפתח באסאדו דרום אמריקאי היא סבלנות, פסאנסיה בשפת המקור. אם כן, פאסט פוד זה לא. צליית בשר בארגנטינה דורשת סבלנות ואורך רוח ובעיקר זמן. אם יש לך כמה שעות זה הזמן להדליק את האש (:
 

אסאדו


צלייה בגריל ארגנטינאי מאפשרת להניח את הבשר מעל למקור חום גבוה אבל לא ישירות על הלהבה על מנת שלא יישרף. את הבשר התלוי מעל לאש מסובבים מדי פעם על מנת להשיג אחידות ברמת הצלייה וכן לקבל טעמי עישון עמוקים ומרקם רך.

 

עשינו לכם חשק? רוצים לטעום בשר ארגנטינאי טעים ואיכותי שנצלה בשיטות מסורתיות? בואו לאל גאוצ'ו.

להזמנת שולחן במסעדה, לחצו כאן