A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מגדל לביבות לפסח

חומרים למסה:   

400 גרם תרד שטוף
40 גרם גזר מרוסק
80 גרם בצל מרוסק   
2 ביצים
2 מצות
20 גרם קמח מצה
אבקת מרק עוף פרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

  1. להרתיח מים ומלח, וכשהמים רותחים להכניס התרד לכ-2 דקות.

  2. להוציא התרד, לסנן ולהכניס למי קרח להפסקת הבישול.

  3. לסנן את התרד ולקצוץ אותו.

  4. לפורר את שתי המצות ולהשרות במים. 

  5. לסחוט את המצות המושרות מהמים, לפורר, לערבב את כל החומרים יחד ולתבל.

  6. לטגן בשמן עמוק לביבות שטוחות וגדולות

 

חומרים למסה (2): 

4 תפוחי אדמה   
1 גזר
1 בצל    
2 ביצים
2 כפות קמח מצה או קמח תפו"א 
מרק בטעם עוף, מלח ופלפל שחור. 

 

אופן הכנה:  

  • לגרד בפומפייה את הבצל, הגזר והתפו"א ולסחוט את הנוזלים.

  • להוסיף את הקמח ולתבל. 

  • לטגן בשמן לביבות שטוחות וגדולות.  

  • בנפרד, אבל מראש מכינים מילוי (יכול להיות המילוי של האינצילדה או כל דבר אחר כיד הדמיון).


מניחים במרכז הצלחת לביבת תרד, מעליה מילוי בשכבה דקה, מעליו לביבת תפוחי אדמה, שוב מילוי וכך הלאה, עד ליצירה של "מגדל" לביבות. 

מסביב למגדל יוצקים רוטב, אנחנו ממליצים על רוטב שמנת עם עשבי תיבול, אבל כל אחד לפי טעמו.


* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? 

שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר. 
  

מגדל לביבות לפסח