A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

התאמת יין ואוכל

מאת: צוות יינני יקבי רקנאטי

התאמת יין ואוכל הינה אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחת הארוחה.

בשילוב נכון ביניהם, האוכל יחמיא ליין, והיין יחמיא לאוכל. השאלה היא, כיצד נדע שהתאמנו את השניים כהלכה? והאם בכלל ישנה תשובה אחת ומוחלטת לשאלה "איזה יין מתאים למנה שלי?"

עולם הגסטרונומיה ועולם היין אינם עולמות פשוטים כלל, כך שהשילוב ביניהם לבטח לא יהיה קל. אולם ישנם מספר כללים, מספר "חוקים" בסיסיים, שיעזרו לנו למצוא את השילוב הנכון. הרי הם לפניכם:

  • רוזה ויין חצי יבש מתאימים במיוחד לאפריטיף
  • יין "קל" יותר מתאים למנות "קלות" יותר ויין "כבד" ועשיר יותר מתאים למנות כבדות יותר. אם כן ברור למדי הכלל החשוב והמוכר ביותר: "יין לבן לדגים ומנות קלות, יין אדום לבשר"
  • יינות אדומים עשירים שעברו יישון ארוך בחביות מתאימים במיוחד לסטייקים

דוגמאות מתפריט "אל גאוצ'ו"

  • כל מנות הפתיחה הצמחוניות בשילוב עם רוזה רקנאטי
  • פטריות מוקפצות בשילוב שרדונה רקנאטי.  סלסיצ'ה או צ'וריסוס בשילוב שיראז רקנאטי
  • מנות גריל בשר בשילוב קברנה סוביניון רזרב או מרלו רזרב רקנאטי.

מדובר, אם כן, בכללים ראשונים שיעזרו לכולנו ליהנות עוד יותר מהארוחה.

נזכיר מספר כללים חשובים נוספים הקשורים ביין ובשר:

  • ככל שהבשר יוגש ברוטב עשיר יותר – היין שיוגש איתו יידרש להיות "כבד" יותר
  • ככל שהבשר מתובל או מפולפל יותר כך גם היין יידרש להיות מורכב יותר וכאילו "מתובל" יותר
  • יש המעדיפים לעיתים יינות מתיישנים עם בשרים ללא רוטב כלל (ולו בגלל שאנחנו רוצים ליהנות ו"להרגיש" יותר את טעם היין ואת הבשר המשובח...)

חשוב לזכור !

ש"לכל כלל יש יוצא מן הכלל" והטוב ביותר עבורכם הוא בפשטות רבה – מה שטעים לכם.....

שיהיה בתיאבון, ולחיים!

גיל שצברג – יינן ראשי, עידו לוינסון – יינן

לוגו של רקאנטי

 

נתחי סטייק ויין