A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מרק פטריות

המצרכים:

  • 50 גרם חמאה
  • 5 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • ענף קטן של טימין (קורנית)
  • 1 ק"ג תערובת פטריות טריות פרוסות (שמפניון, יער ופורטובלו)
  • 5 כפות אבקת מרק פטריות
  • כוס יין לבן יבש
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 ליטר שמנת
  • מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל לבן, אגוז מוסקט
  • 2 כפות קורנופלור מהולות במים
  • חופן עשבי תיבול קצוצים

אופן ההכנה:

  1.  בסיר גדול ממיסים את החמאה והשמן, מטגנים את הבצל עד שקיפות.
  2. מוסיפים את הטימין והשום וממשיכים לטגן דקה נוספת.
  3. ממליחים ומפלפלים מעט.
  4. מוסיפים לסיר חצי מתערובת הפטריות ומטגנים מספר דקות.
  5. מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ובוחשים הייטב, מוסיפים את היין.
  6. מאדים מעט ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
  8. מבשלים כ-20דקות, מסמיכים בעזרת הקורנופלור המהול במים.
  9. מבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב, מוסיפים את עשבי התיבול.

בתיאבון!

* המתכון באדיבות השף יניב ניסני - אל גאוצ'ו הרצליה.

מרק פטריות