A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מרק בטטות

החומרים:

1.25 ק"ג בטטות
325 גר' גזר
250גר' תפו"א
250 גר' בצל 
3.5 נוזל מרק עוף או מים.
אבקת מרק עוף פרווה לפי הטעם (כ-200 גרם)
125מ"ל שמן שומשום ושמן סויה (חצי-חצי)
75 מ"ל טריאקי
200 מ"ל רוטב ברביקיו.
150מ"ל צילי מתוק.
כ-50 גרם זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון.   
30 גרם שום כתוש
250 מ"ל יין לבן
15 גרם קמח.
1.5 קופסאות חלב קוקוס.

אופן ההכנה:

1. לאדות את השום עם תערובת השמנים.
2. להוסיף את הנוזלים ואת הירקות מקולפים וחתוכים גס.
3. לבשל עד ריכוך ולטחון עם חלק מהנוזל.
4. להחזיר הירקות חזרה לסיר, להרתיח ומפעם לפעם לערבב.
5. להוסיף את הטריאקי, הברביקיו, הצ'ילי המתוק, הזנגוויל וחלב הקוקוס.
6. להכין בלילה מהיין והקמח ולהוסיף למרק תוך כדי ערבוב מעל מסננת כדי למנוע גושים.
7. להוסיף חלק מאבקת המרק, לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
        
מומלץ להגיש המרק עם אגוזי קאשיו קצוצים  או גרעיני דלעת קלוים

בתיאבון!

למתכונים נוספים לחצו כאן
* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il  ונשמח לפרסם אותם באתר. 

מרק בטטה