A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מטמברה - Matambre

מתכון של הגולשת סטלה מאריס אקינו שרון אשר זכתה בתחרות המתכונים של אל גאוצ'ו בפייסבוק.

 

מצרכים:

1 ק"ג סינטה עגל (נתח צלי)
2 ביצים
1 גמבה אדומה
2 גזרים
פטרוזיליה
אורגנו
שום
פירורי לחם
צ'ימיצ'ורי
אגוז מוסקט
מלח
חוט תפירה לאפייה

אופן הכנה:

  1. לוקחים את המטמברה ומנקים משומן וחותמות.
  2. פורסים את הנתח כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.
  3. מורחים מעט צ'ימיצ'ורי ומפזרים (לפי טעם אישי): פירורי לחם, גמבה מגורדת, גזר מגורד, ביצים קשות, מלח, אורגנו, פטרוזיליה, שום ואגוז מוסקט.
  4. מגלגלים את נתח הבשר במהודק וקושרים בחוזקה עם חוט תפירה לאפייה.
  5. שמים את הרולדה בסיר גדול מלא מים ומלח.
  6. על הרולדה מניחים משקולת, ובצורה זו מבשלים כשלוש שעות על אש בינונית.
  7. מכבים את האש ומניחים לנתח לנוח בסיר עם הנוזל כשעה.
  8. מוציאים את הרולדה, מסננים ומניחים לנתח להתקרר כ – 12 שעות כאשר המשקולת עדיין על הנתח.
  9. פותחים את הקשירה ופורסים את הבשר לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.

* מומלץ להגיש עם סלט "רוסה" (סלט תפוחי אדמה).

בתיאבון!

למתכונים נוספים לחצו כאן

* גם לכם יש מתכונים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר. 

 

מטמברה