A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

צ'ורוס - הסופגנייה הדרום אמריקאית

הסופגנייה הדרום אמריקאית

לקראת החנוכה או במשך כל ימות השנה, קבלו מתכון מעלף לצ'ורוס - הלא היא הסופגנייה הדרום אמריקאית המדהימה.

זהירות זה ממכר!!!

חומרי גלם: (ל-4 סועדים): זמן הכנה משוער: 15 דקות

 

1 ליטר מים מינרלים
1.5 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות סוכר (בערך)
כפית מלח
1.5 ליטר שמן קנולה

אופן הכנה :
 

  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים

  • לאחר הניפוי נותנים לקמח המעורבב עם אבקת האפייה צורה של הר געש.

  • בנפרד מעלים על להבה את המים והמלח בתוך סיר

  • כאשר המים חמים שופכים את המים המלוחים לתוך מרכז הר הגעש שהכנו ולשים כ-10  דקות בידיים נקיות.

  • כאשר הבצק במרקם עדין וללא גושים יוצקים או בתוך שק זילוף עם צנטר כוכב בגודל  בינוני-גדול [1.5 ס"מ]

  • בנפרד יוצקים את השמן לתוך מחבת רחבה ומניחים על האש

  • כאשר השמן רותח, זולפים את הבצק דרך הפיה בצורה מעגלית ובזהירות רבה.

  • את הזליפה מתחילים מן מרכז המחבת בצורה מעגלית כלפי חוץ

  • כאשר הבצק זהוב - הופכים ומטגנים עוד מספר שניות

  • מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג

  • בעזרת מספריים חותכים את ה"ספירלה" לחתיכות באורך הרצוי [מומלץ כ-10 ס"מ]

  • מעבירים את הצורוס לכלי עם סוכר ומעט קינמון ומגלגלים את הצורוס עד לציפוי מלא

מומלץ להגיש עם ריבת חלב ולהתענג....

בתיאבון!

למתכונים נוספים
          
* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי?
שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר.