A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

מתכון דיאטטי -חזה עוף על מצע ירוק

מתכון לחמישה סועדים

 

חומרי הגלם :

5 יח' חזה עוף במשקל 250 גר' כל אחד
500 גר' תרד טרי שטוף היטב
500 גר' שעועית עדינה טרייה או קפואה
5 שיני שום טריות וכתושות
3/4 כוס שמן זית
1 כף תימין קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף שמיר קצוץ
מלח
פלפל גרוס טרי
מעט צ'ילי גרוס (לפי הטעם ולא חייב)
3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה :

לערבב את כל התבלינים (מלבד המלח) עם עשבי התיבול ועם שמן הזית. את החזה עוף יש לשטח לעובי של כ-1 ס"מ, לזרוע מלח מכל צדדיו, ולהשרות בתערובת שמן הזית כחצי שעה.
השלב הבא יעשה או על המחבת או על הפריג'ה (הגריל).
יש להוציא את החזה עוף מהתערובת ולנער היטב, לצלות את החזה עוף למידת הצלייה הרצויה.
במקביל, במחבת מתאימה, יש לחמם את יתרת שמן הזית, להוסיף את השעועית העדינה ולטגן כחמש דקות תוך ערבוב. לאחר מכן, הוסיפו את התרד ולטגנו עוד כשלוש דקות.
להוסיף את היין הלבן ולצמצם לכדי מחצית הכמות.
*טיפ להגשה: סדרו על צלחת גדולה את השעועית והתרד, לסדר מעל את חזה העוף ולצקת מעל את יתרת הנוזלים מהמחבת.
 

בתיאבון

למתכונים נוספים
* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר. 

חזה עוף