A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

נקניקיית צ'וריסו

איך מכינים נקניקיית צ'וריסו?

לפני הכול, נסביר מה היא נקניקיית הצ'וריסו: נקניקיית הצ'וריסו היא נקניקייה דרום אמריקאית מבשר
בקר, בעלת תיבול אופייני וללא המרכיבים של הטעם המזרחי-תיכוני שמוכר לנו היטב. נקניקייה זו 
עשויה ממעיים של בקר ממולאות בבשר בתוספת שומן, אורגנו, שום, מלח ופלפל.
  
חומרי גלם להכנת נקניקיית צ'וריסו:

  • יין אדום 750 מ"ל
  • 1 ק"ג בשר טחון [צוואר/צלעות/קשתית]
  • 350 גרם שומן בקר טרי
  • כף שטוחה של אורגנו טרי
  • כף שום כתוש
  • כפית פלפל שחור טחון דק
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח [לפי טעם]
  • חצי כוס עד 3/4 כוס  מי סודה [תלוי בספיגת הנוזלים של הבשר]
  • מעיים טיבעיים או מלאכותיים


אופן הכנה:

  1. משרים כשעה את הבשר בתוך כלי עם היין האדום [בתוספת 20% מים מינרלים]
  2. מסננים את הנוזלים מהבשר.
  3. מערבבים את הבשר והתבלינים במיקסר
  4. עד לקבלת עיסה אחידה
  5. ממלאים המעיים בעיסת הבשר לפי הנפח של המעיים
  6. קושרים את המעיים כל 5-7 ס"מ כך שתיווצר נקניקייה במשקל כ-120 גרם

הדבר החשוב בהכנת נקניקיית הצ'וריסו הוא לשמור על העסיסיות שבה, ולכן היא מתאימה רק לצלייה
על האש. בישולה יקהה את הטעמים המיוחדים והאיכותיים שבה.


נקניקיה דרום אמריקאית נוספת היא הסלצ'יצ'ה - שהיא נקניקיה דקה יותר מהצ'וריסו וחריפה.

בתיאבון

למתכונים נוספים


* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר.