A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

איך מכינים צ'וריסו?

לפני הכול, נסביר מה היא נקניקיית צ'וריסו: נקניקיית צ'וריסו היא נקניקייה דרום אמריקאית מבשר
בקר, בעלת תיבול אופייני וללא המרכיבים של הטעם המזרחי-תיכוני שמוכר לנו היטב. נקניקייה זו
עשויה ממעיים של בקר ממולאות בבשר בתוספת שומן, אורגנו, שום, מלח ופלפל.

חומרי גלם להכנת נקניקיית צ'וריסו :

יין אדום

1 ק"ג בשר טחון [צוואר/צלעות/קשתית]
350 גרם שומן בקר טרי
כף שטוחה של אורגנו טרי
כף שום כתוש
כפית פלפל שחור טחון דק
כף פפריקה מתוקה
מלח [לפי טעם]
חצי כוס עד 3/4 כוס  מי סודה [תלוי בספיגת הנוזלים של הבשר]
מעיים טיבעיים או מלאכותיים

אופן הכנה :

משרים את הבשר כשעה בתוך כלי עם היין האדום [בתוספת 20% מים מינרלים]
מסננים את הנוזלים מהבשר
מערבבים את הבשר והתבלינים במיקסר
עד לקבלת עיסה אחידה
ממלאים המעיים בעיסת הבשר לפי הנפח של המעיים
קושרים את המעיים כל 5-7 ס"מ כך שתיווצר נקניקייה במשקל כ-120 גרם

הדבר החשוב בהכנת נקניקיית הצ'וריסו הוא לשמור על העסיסיות שבה, ולכן היא מתאימה רק לצלייה
על האש. בישולה יקהה את הטעמים המיוחדים והאיכותיים שבה.


נקניקיה דרום אמריקאית נוספת היא הסלצ'יצ'ה - שהיא נקניקייה דקה יותר מהצ'וריסו וחריפה.



 

צ'וריסו