A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה

החומרים :

1 ק"ג בשר סינטה
2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
200 ג' פטריות שמפניון שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול קרישה חתוך לטבעות עבות
5 שיני שום
2 כפות קמח
1 ליטר בירה שחורה
2 כפות טימין טרי
2 כפות פלפל גרוס
1 כף מלח גס
100 ג' מחמאה מומסת

אופן ההכנה:

את הנתח מסדרים בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה.
מעל מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, תימין ושיני שום.
מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את הנתח כ-10 דקות. מטגנים בנפרד במחבת עם מעט מחמאה את הבצלים עד הברקה ומוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-30 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ-10 דקות.

להגשה:

מוציאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות, מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל.
מומלץ לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ גס.
מתאים להגשה עם פירה תפו"א או בתוך קונכייה של טורטייה פריכה.

בתיאבון

למתכונים נוספים
* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר. 

 

צלי בקר בבירה שחורה