A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

צלעות אסאדו ברוטב ערמונים על מצע של פירה שורשים

מתכון ל-2 מנות

את האסדו יש לתבל במלח גס ופלפל גרוס ולצלות על הגריל או במחבת עד מידה של MW
ולפרוס לרצועות של כ-100 גרם. בהגשה  יש להשלים במחבת את הבישול יחד עם רוטב הערמונים.

רוטב ערמונים- החומרים לליטר רוטב :

חצי קילו קוביות אסדו בלי עצמות 
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
2 גזר חתוכים למקלות
2 מקלות סלרי חתוך גס
קורט מלח גס
קורטו פלפל גרוס
כף שום כתוש
רבע כוס  יין אדום
3 כפות  סילאן [כ-50 מ"ל]
100 גרם ערמונים קלופים
1.5 ליטר מים
100 גרם  קמח
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה :

בסיר גדול יש לטגן את הבשר עד השחמה להוסיף את הבצל ולהשחים ,להוסיף את הגזר והסלרי ולטגן יחד
להוסיף תבלינים ולערבב היטב להוסיף את הקמח ולערבב שוב להוסיף את היין והמים ולבשל כ שעה
לסנן את הרוטב להוסיף סילאן ולהשלים טעם ,את הערמונים יש לחתוך לשניים ולהוסיף לרוטב לבשל במשך כ 20 דקות.

בהגשה  יש להניח את האסדו במחבת [ללא שמן] ולערבב כ 5 דקות ,לצקת מצקת וחצי רוטב להביא לרתיחה.
להגיש על מצע של פירה שורשים

פירה שורשים- חומרי גלם ל- 1 ק"ג פירה שורשים

3 יח' תפו"א
2 יח' בטטה
2 ראשי סלרי
2  שורשי פטרוזיליה
מלח ,פלפל לבן,אגוז מוסקט
1/2 כוס שמנת צמחית
100 גר' מחמאה

אופן ההכנה :

יש לבשל את הירקות במים,עד ריכוך,לסנן מהמים ולצנן יש לקלף את התפו"א והבטטה.
לרסק בעזרת ממחה או מעבד מזון את כל הירקות להוסיף את השמנת והמחמאה .לתבל.

בתיאבון

למתכונים נוספים

* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר. 


 

צלעות אסאדו