A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

סופלה שוקולד כשר לפסח

מרכיבים (ל-10 מנות):

600 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
600 גרם חמאה או מחמאה
400 גרם סוכר
10 ביצים שלמות + 12 חלמונים
ברנדי (20 מ"ל)
240 גרם קמח מצה

לקישוט:  אבקת סוכר

להגשה: כדורי גלידה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.

  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.

  4. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).

  5. מוסיפים קמח מצה וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

  6. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות.

  7. אופים כ-10 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.

  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). 


* מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
 
 * ניתן לשמור את התערובת בקירור ללא אפיה ולאפות לפי הזמנה. זמן החיים של התערובת במקרר הוא מעל שבוע ימים.

* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? 

שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il  ונשמח לפרסם אותם באתר. 
 
 

 

סופלה שוקולד