A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

סטייק ברזה בבירה ובצלי פנינה

החומרים :

  • 1 ק"ג בשר אנטריקוט פרוס לנתחים
  • 2 כפות פלפל גרוס
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 כפות תימין טרי
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
  • 2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות
  • 200 גר' פטריות שמפיניון קטנות שלמות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות עבות
  • 1 ליטר בירה שחורה
  • 1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. משטחים את הנתחים ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, תימין ושום .
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מקמחים את הסטייקים המתובלים וצולים קלות מכל צד
  3. מסדרים את הסטייקים בכלי הגשה .
  4. מוסיפים בירה שחורה למחבת ומורידים את משקע הצלייה בעזרתה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את הנתחים.
  6. בכלי עמוק צולים במעט שמן את הבצלים עד להברקה. מוסיפים את שאר הירקות וצולים עד להברקה. מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-15 דקות.
  7. יוצקים את הרוטב עם הירקות על הבשר וצולים יחד עוד כ-10 דקות .

* מתאים להגשה עם פירה תפו"א .
 

למתכונים נוספים לחצו כאן

* גם לכם יש מתכונים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il  ונשמח לפרסם אותם באתר. 


 

סטייק עם בצלים