A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

קדרת חורף

חומרים:

1.3 ק"ג שעועית לבנה מושרת במים ללילה ומבושלת עד ריכוך.
1.5 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם חתוך לרצועות .
0.5 ק"ג נקניקיית סלצ'יצ'ה.
400 גרם קבנוס פרוס דק באלכסון.
3 יח' בצל אדום חתוך פרוסות עבות.
3 יח' בצל לבן חתוך פרוסות עבות.
3 יח' כרישה חתוך פרוסות עבה.
6 שיני שום קצוצות.
8 עגבניות מקולפות חתוך לקוביות.
6 יח' פלפל אדום וצהוב מקולפים וחתוכים לפרוסות עבות.
400-600 גרם תחתיות ארטישוק קפואות חתוכות לפרוסות עבות
4 ליטר נוזל בקר או עוף.
1 כוס מרק עוף או בקר.
1 כוס שמן זית.
4 כפות רוטב בר בקיו
1 חבילה קטנה של בזיליקום קצוץ או 1 כוס פסטו.
1 יח' פלפל חריף קצוץ.
4 כפות פלפל שחור גרוס.
4 כפות פפריקה מתוקה.
200 מ"ל יין לבן
200 מ"ל יין אדום            

 

אופן הכנה:

  1. מתבלים את רצועות האסאדו עם הפפריקה ומטגנים אותם עם שמן.  

  2. מוסיפים את הבצל, הכרשה, חצי מהקבנוס והשום.

  3. לאחר השחמת הבשר מכניסים חצי מקוביות העגבניות וחלק מהיין.

  4. מערבבים את הנוזל ואבקת המרק ומכסים את הבשר.

  5. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד ריכוך תוך כדי הוספת נוזל והיין.

  6. מטגנים בנפרד את הנקניקיות וחותכים אותם לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ.

  7. לקראת סוף הבישול מוסיפים את רצועות הפלפלים, הארטישוקים, הנקניקיות, השעועית, שאר העגבניות, הקבנוס ואת ההפסטו.

  8. מרתיחים ומבשלים כ-15 דקותו להשלמת הטעם.


בתיאבון!

למתכונים נוספים לחצו כאן

* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il  ונשמח לפרסם אותם באתר. 

קדרה