שאלות ותשובות

לפניכם שאלות גולשים והתשובות מפי שף רשת אל גאוצ'ו :ניקי גרנר | שף רשת מסעדות אל גאוצ'ו




האם אפשר לטגן סטייק במחבת? 



כן,אפשר לטגן במחבת. רצוי מחבת פסים מפלדה כבדה. 


איזה תיבול מומלץ לסטייק במחבת?


בתקווה שקנית סטיק איכותי מיושן היטב ולא מעובד ממליץ
על מלח גס ופלפל גרוס כי חבל לקלקל את הטעם של הבשר.



לשון בקר: כיצד ניתן לבשל וכיצד מגישים?


לשון מבשלים עם הרבה מים עלי דפנה ופילפל אנגלי כשעה וחצי עד שעתיים עד הריכוך.
בדיקת המוכנות שלו נעשת על ידי נעיצת מזלג גדול,
במידה והלשון יוצא בקלות 
ממש נופל מהמזלג -הוא מוכן. 

מקלפים אותו תחת מים זורמים כשהוא חם ,מקררים כמה שעות ופורסים.

בצד מכינים רוטב לפי טעמך, יוצקים הרוטב על הלשון ומכניסים לתנור כדי שיספוג טעמים. 
למתכון רוטב פלפלת לחץ כאן



האם יש צורך להשרות הבשר שקניתי התוך רוטב ?


 אין צורך להשרות את הבשר ברוטב .צריך פשוט לקנות בשר מיושן מספיק ואיכותי.



איך יודעים לבדוק האם בשר מיושן מספיק ?


הדרך לבדוק יישון הבשר היא על ידי נעיצת אצבע בבשר החי- 
אם הבשר חוזר למקומו הבשר קשה ,
ואם נשאר שקע הבשר מוכן לאכילה .
העסיסיות של הסטייק נקבעת על ידי מידת העשייה
אני ממליץ על מקסימום מידת צלייה -מדיום.
בישול יתר של הסטייק עלול  לייבשו.


האם ניתן להקפיא את הבשר הטרי ?



ניתן אך לא מומלץ. במקרה כזה עדיף לקנות בשר מיושן שהוא זול יותר.



לשרותכם תמיד
אל גאוצ'ו !