A+ 100%A-

מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהסגירה

שוקי אווז בתנור

מתכון של מיכל וולף

 

חומרים (לרוטב):

3 כפות דבש (או סילאן, למי שאין)
3 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות קוניאק
3 כפות סויה
כוס של מיץ תפוזים (סחוט אם אפשר)
כפית מלח
חצי כפית פלפל
6-8 שיני שום גרוסות דק דק (אפשר שום כתוש מוכן)
את כל מצרכי הרוטב לערבב בקערה גדולה עד להיטמעות המרכיבים

 

הכנה:

מנקים את שוקי האווז ומייבשים היטב. מניחים אותם בתוך הרוטב בעדינות וברכות ונותנים להם לפחות שעתיים (הכי טוב להכין את הרוטב לילה לפני ולהשרות מהלילה בתוך המקרר).

אחרי שהשוקיים שלנו מלאים ברוטב מכל צדדיהם, מסדרים אותם בתבנית פיירקס משומנת, או על גרילר ב-200 מעלות ל-13-16 דקות. מוציאים מהתנור והופכים אותם בעדינות, ושוב ל-13-16 דקות.
לאחר מכן מנמיכים את האש ל-130 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד להזהבה.

מכיוון שגם האוכל וגם המראה חשובים, אני אוהבת לפזר שומשום מעל העוף שנתפס ברוטב, ולהגיש על חסה/נבטים/תפוחי אדמה קטנים.


למתכונים נוספים

* יש לכם מתכונים בניחוח דרום אמריקאי?  
שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il  ונשמח לפרסם אותם באתר.  
 

 

שוק אווז